Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΑΠΡΙΛΙΟΣ



Δεύτερο Αφιερώμα στην Αφρικάνική μουσική από τον ΤρελλάνDJα, Σάββατο 17 Απριλίου στο http://www.radiobubble.gr, ζωντανά 16:00-17:00. ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ

----------------------------------------------------------------------------------------

Με περισσότερους από 7.000 επισκέπτες στην περσινή, τέταρτη διοργάνωση, το Comicdom Con Athens, εντάχθηκε πλέον στον πολιτιστικό χάρτη των σημαντικών, εγχώριων εκδηλώσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 06 / 04/ 2010

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας.

16, 17 και 18 Απριλίου. Μασσαλίας 22. Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Γιορτάζοντας φέτος την επετειακή 5η εκδήλωση της μοναδικής εγχώριας γιορτής αποκλειστικά αφιερωμένης στα comics, το COMICDOM CON ATHENS προσθέτει μία ακόμη ημέρα στο ήδη πλούσιο πρόγραμμα του, προσκαλώντας τους φίλους της 9ης Τέχνης, αλλά και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το μαγικό κόσμο της έντυπης ποπ κουλτούρας.

Φέτος, η ιστορία των αμερικανικών comics περνά μπροστά από τα μάτια μας, στην Έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan”. Επίσης οι διεθνείς προσκεκλημένοι μας θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στην εκδήλωση, υπογράφοντας δουλειές τους, σχεδιάζοντας για το κοινό, συμμετέχοντας σε panels και παραδίδοντας workshops σεναρίου και εικονογράφησης: ο βετεράνος, superstar σχεδιαστής John Romita Jr. και ο κορυφαίος συγγραφέας Mike Carey, αλλά και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης (σχεδιαστής-colorist-inker) D’ Israeli και ο σύγχρονος master των σκοτεινών ιστοριών comics, Kyle Hotz (καλεσμένος της Jemma Press).


Η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σας προσκαλούν την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Απριλίου, όπως πάντα στο κεντρικό κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22), για ένα τριήμερο γεμάτο sketch events, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, παρουσιάσεις νέων τίτλων από ελληνικές εκδοτικές comics, bazaar ελληνικών καταστημάτων comics και εκδοτικών εταιριών, καθώς και τα Comicdom Awards, τα μοναδικά βραβεία comics για τους έλληνες δημιουργούς.

Φέτος, ο εκθεσιακός μας χώρος φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις comics που παρουσιάζονται ποτέ σε ευρωπαϊκό κοινό, με συμμετοχές σπουδαίων δημιουργών, όπως οι Neal Adams, Carl Barks, Milton Caniff, Howard Chaykin, Winsor McCay, Todd McFarlane, Roy Thomas, Art Spiegelman, Walt Kelly και πολλοί άλλοι.

Πασίγνωστοι ήρωες, από τον Mickey Mouse, τον Dick Tracy και τον Prince Valiant, έως τον Conan, τον Spider-Man και τον Swamp Thing, ζωντανεύουν μέσα από τα τριάντα ένα πρωτότυπα έργα που θα εκτεθούν στην γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Η έκθεση “Από το Yellow Kid στον Conan” διοργανώνεται σε συνεργασία με το Billy Ireland Cartoon Library and Museum του Ohio State University. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 16 Απριλίου 2010, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2010. H έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 15 Μαΐου 2010.

Παράλληλα και μετά την περσινή επιτυχία του σεμιναρίου εξοικείωσης των παιδιών με τα comics μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, το Comicdom Con Athens εντάσσει φέτος στο πρόγραμμά του ένα workshop για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ένα ακόμη για παιδιά δημοτικού.

Όπως κάθε χρόνο, το illustration του εξωφύλλου του καταλόγου, φιλοτεχνεί αποκλειστικά για την εκδήλωση ένας από τους διεθνείς προσκεκλημένου μας. Φέτος έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε το εξώφυλλο του John Romita Jr.

Το επίσημο illustration του COMICDOM CON ATHENS 2010 έχει επιμεληθεί ο Μιχάλης Διαλυνάς, ένας από τους σημαντικότερους νέους, έλληνες δημιουργούς comics, που παράλληλα βρίσκεται στο ξεκίνημα μιας διεθνούς πορείας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν εντελώς δωρεάν τον πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.


Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας

www.comicdom-con.gr


Για περισσότερες πληροφορίες ή/και υλικό σχετικά με τη διοργάνωση:

Λήδα Τσενέ, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων/ ltsene@gmail.com / 6944718514

Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, Υπεύθυνος Τύπου/ elias.kat@gmail.com/ 6972002967

Διεύθυνση Πολιτιστικών Ελληνοαμερικανικής Ένωσης/ culture@hau.gr/ 210-3680052, 210-3680047, 210-3680071

Ποιοι:

Comicdom Press και Ελληνοαμερικανική Ένωση

Πότε:

Παρασκευή 16, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Απριλίου

Παρασκευή από τις 17:00 έως τις 21:30

Σάββατο και Κυριακή από τις 11:00 έως τις 21:30

Πού:

Μασσαλίας 22, Αθήνα

Πόσο:

Είσοδος ελεύθερη






---------------------------------------------------------------------------------------


Minimaximum improvision
playing with Tarr
@ Nixon screening room
Αγησιλάου 61B, Κεραμεικός
Κυριακή 18 Απριλίου, 21:30
είσοδος ελεύθερη
(οι θέσεις είναι περιορισμένες! )

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή  αυτής της εικόνας.