Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010

Καλεσμένος του ΤρελλάνDJα ο ΙΟΝ / Γιάννης Παπαϊωάννου

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου βρίσκεται πίσω από το one man project με τον τίτλο ION και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της εγχώριας ηλεκτρονικής σκηνής, όντας άλλωστε ιδρυτής της πρώτης ανεξάρτητης ελληνικής δισκογραφικής εταιρείας ηλεκτρονικής μουσικής, της Elfish (1991-1996).
Ξεκίνησε τις μουσικές του εξερευνήσεις με τους Rehearsed Dreams, οι οποίοι ηχογράφησαν το άλμπουμ “Repulsion” για την πρώτο ελληνικό & ανεξάρτητο δισκογραφικό label, την Creep Records, ενώ λίγα χρόνια αργότερα έφτιαξε μαζί με τον Μάκη Φάρο ένα δισκογραφικό label αφιερωμένο στην εγχώρια ηλεκτρονική σκηνή, την Elfish. Γνωστός για το πάθος του για την τεχνολογία (από τους πρώτους υποστηρικτές της χρήσης του διαδικτύου και της μουσικής τεχνολογίας γενικότερα), καθώς και για την μουσική του, τουλάχιστον σ' όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν με τους Raw στις αρχές της δεκαετίας του '90. Από το 1996 και μετά τη διάλυση του συγκροτήματος Raw (στους οποίους συνυπήρχαν οι Μάκης Φάρος και Coti K.), o Γιάννης Παπαϊωάννου συνέχισε τις ηχητικές του εξερευνήσεις πίσω από το project ΙΟΝ. Μετατρέποντας το laptop σε μουσικό όργανο και φορητό στούντιο, ο ION φημίζεται για τις minimal ηχητικές τεχνοτροπίες του, τα ambient ηχοτοπία του και τους techno «προβληματισμούς» του.

Το άλμπουμ «No Camera», που κυκλοφόρησε το 2005 από την Klik Records, απέσπασε άριστες κριτικές από το διεθνή και τοπικό Τύπο, ενώ χαρακτηριστικά το περιοδικό DJ έγραψε «post-techno minimalism never sounded so good». Το 2007 κυκλοφόρησε το “Secret Tracks” μόνο μέσω ψηφιακής διανομής ενώ το 2009 ήταν η χρονιά του άλμπουμ “You & me” πάλι από την Klik Records.

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “You & me” και κοντά στο τέλος του μήνα, ο ΙΟΝ θα κυκλοφορήσει το επόμενο άλμπουμ του με τίτλο “Elfish Tapes” το οποίο θα περιέχει και συνεργασίες με παλιούς και νέους «μουσικούς» συνεργάτες όπως ο Σπύρος Φάρος, Ηλίας Κατελάνος, May Roosevelt και Φαίδρα Βόκαλη.

myspace.com/iongreece
nocamera.wordpress.com
facebook.com/giannispapaioannou

Σάββατο 20 Φεβρ ζωντανά 16:00 - 17:00, στο radiobubble
ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: